Wie zijn wij?

Bieman de Haas is een groothandel in ruitersportartikelen. Het bedrijf wordt gerund door inmiddels de 4e generatie Den Bieman. Met ruim 65 enthousiaste en betrokken medewerkers wordt dag in dag uit gewerkt aan de import en export van producten. Momenteel importeert Bieman de Haas BV uit meer dan 35 landen en exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd. Naast het hoofdkantoor in Boven-Leeuwen (Nederland), heeft Bieman de Haas ook een kantoor in Hangzhou (China) en een distributiecentrum in Ontario (Canada). Bieman de Haas is marktleider in de Benelux en behoort tot de top 5 van grootste groothandels in ruitersportartikelen in Europa. Bieman de Haas is onder andere houder van de bekende ruitersportmerken BR®, Premiere, ANKY® en WHIS.

Geschiedenis Bieman de Haas

In 1928 werd zadelmakerij annex touwslagersbedrijf Bieman opgericht. In de beginjaren hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met de vervaardiging van touwen en lederwaren voor de agrarische sector. Alle lederen artikelen die op een boerderij nodig waren, werden geproduceerd. Daarnaast werd er ook geproduceerd voor andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld de tuigen voor de paarden van het toenmalige vervoersbedrijf Van Gend & Loos.

Midden jaren zestig werd, mede door de verregaande mechanisatie in de agrarische sector, besloten om alleen nog maar artikelen voor de ruitersport te produceren. Bovendien werd er besloten om enkel nog producten te leveren aan de detailhandel. In deze periode waren dit voornamelijk artikelen uit eigen productie. Halverwege de jaren zeventig werd het bedrijf uitgebreid met groothandelsactiviteiten. Uit diverse landen werden artikelen geïmporteerd en Bieman de Haas kreeg de vertegenwoordiging van diverse merken (in eerste instantie alleen) voor de Nederlandse ruitersportmarkt. Op deze manier kon Bieman de Haas de winkelier een breder assortiment aanbieden. 

In de jaren tachtig werd het eigen merk BR opgericht. Dit eigen merk werd naast de geïmporteerde merken op de markt gebracht. Later werd ook het eigen merk Premiere ontwikkeld, om ook klanten van dienst te kunnen zijn die op zoek zijn naar degelijke producten in een lagere prijsklasse. In de jaren negentig werden de exportactiviteiten uitgebreid van de Benelux naar de rest van Europa. De groothandelsactiviteiten hebben vanaf toen een hoge vlucht genomen. Vanaf 2010 heeft Bieman de Haas verdere stappen gezet om haar positie op de internationale markt te kunnen verstevigen. Zo werd in 2012 het merk ANKY®, van meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven, overgenomen. In 2016 nam Bieman de Haas het Canadese bedrijf Comfort Equestrian over en in 2019 werd ook het merk WHIS toegevoegd aan de merken van Bieman de Haas.

Eigen merken Bieman de Haas

BR Equestrian Equipment

In 1988 introduceerden wij ons eigen exclusieve merk "BR" (Bieman Riding). BR is inmiddels uitgegroeid tot een erkend merk dat binnen de hippische wereld synoniem staat voor kwaliteit. Het veilig beoefenen van de paardensport vraagt om een goede uitrusting voor zowel ruiter als paard. BR heeft de ambitie een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de beoefening van de paardensport nu en in de toekomst. Het merk wil ruiters ontzorgen, zodat zij optimaal van het paardrijden kunnen genieten. 

BR behoort tot één van de meest innovatieve topmerken in de paardensport. Met de focus op het maken van stijlvolle producten van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs, biedt BR stijlvolle designs met oog voor detail, materiaal, pasvorm en functionaliteit, passend binnen de trends en ontwikkelingen in de markt. De producten worden door BR ontwikkeld volgens de laatste trends op paardensportgebied met gebruik van hoogwaardige, technische materialen en moderne productietechnieken. 

In het voor- en najaar presenteert BR nieuwe collecties, voor zowel ruiter als paard, die afgestemd zijn op het seizoen. De seizoenskleding is functioneel en modieus en is uiteraard perfect te combineren met de BR seizoenscollectie voor paarden. Daarnaast heeft BR ook basiskleding en basisdekens. Deze tijdloze basiscollectie is het hele jaar door verkrijgbaar. BR heeft uitgebreide productlijnen voor recreatieve ruiters, wedstrijdruiters, fokkers en uiteraard ook voor professionals. Door de ontwikkelingen in de markt is het assortiment constant in beweging.

ANKY® Technical Casuals

ANKY® Technical Casuals werd in 1999 opgericht door Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen vanwege een tekort aan modieuze, comfortabele en kwalitatief hoogwaardige rijkleding en aanverwante ruitersportartikelen. Sinds 2012 is ANKY® Technical Casuals onderdeel van Bieman de Haas BV. 

De behoefte aan comfortabele omstandigheden tijdens het beoefenen van topsport is groot. Anky van Grunsven, winnaar van onder andere drie opeenvolgende individuele gouden Olympische medailles, weet als geen ander met welke noden een topsporter geconfronteerd wordt. Vanuit haar persoonlijke ervaringen rees bij Anky en haar partner en coach Sjef Janssen, de vraag of het niet mogelijk was kleding en artikelen te ontwikkelen waarin ruiter en paard beter kunnen functioneren. Hierbij moest het gebruik van hoogwaardige technische materialen en stoffen centraal staan.

Het huidige aanbod aan kleding en accessoires voor de ruitersport voldeed niet aan de wensen van Anky en haar team. Na uitgebreid onderzoek aan de Hogeschool van Enschede, bleek dat er vanuit de hippische sector veel vraag was naar kwalitatief hoogstaande ruitersportartikelen en -kleding. Het opzetten van een innovatieve lijn bleek een titanenwerk. Voordat ANKY® Technical Casuals in 1999 gelanceerd werd, was er een periode van twee jaar grondig onderzoek aan vooraf gegaan. Ruim 25 jaar later wordt er bij ANKY® Technical Casuals nog dagelijks gezocht naar nieuwe technologieën en productverbeteringen, om de vraag naar producten van topkwaliteit te beantwoorden.

ANKY® wil ruiters motiveren en inspireren om hun dromen na te jagen. ANKY® kleding en equipment sluiten nauw aan bij de behoeften en eisen van de moderne ruiter tijdens de dagelijkse training en wedstrijden. De laatste productinnovaties, high-tech materialen en fashion trends worden opgenomen in de collecties. ANKY® heeft een onmiskenbare en unieke signatuur. Expertise en ervaring zijn de basis van waaruit producten worden ontwikkeld.

Premiere

Premiere staat voor een uitgebreid assortiment producten voor zowel ruiter als paard. De producten van Premiere staan bekend om hun verrassend lage prijs in verhouding tot de goede kwaliteit. Premiere brengt bruikbare producten volgens de laatste trends en ontwikkelingen op de markt. Omdat de markt volop in beweging is, introduceert Premiere met regelmaat nieuwe producten.

WHIS

WHIS is marktleider in hippische instructie systemen waarmee een trainer op afstand instructie aan een ruiter kan geven. Wereldwijd gebruiken ruiters naar volle tevredenheid WHIS producten. WHIS is in 2013 bedacht, ontwikkeld en internationaal op de kaart gezet door Judith Hendriks. WHIS is een gevestigde naam in de wereldwijde paardensport en wordt in meer dan 40 landen succesvol ingezet. Het instructiesysteem wordt op beperkte schaal buiten de paardenbranche gebruikt maar is toepasbaar in andere branches waar teams samenwerken.